In het “verhalenarchief”  staan verhalen die afkomstig zijn uit het boek ” 75jr Page 1936-2011″. We hebben (en zullen) een aantal smakelijke verhalen die in dit boek zijn opgetekend op deze bladzijde publiceren.

Dit boek verscheen aan de hand van (wijlen) Han Albers in mei 2011 ter gelegenheid van de tentoonstelling ” 75 jaar Page 1936-2011″ in het Petershuis in Gennep.

 

Kamperen

Halverwege de jaren zestig komt, met de op­komst van de supermarkt, in-store marketing in zwang. Tot dan toe warden de Page celstofluiers en het Popla Maandverband uit­sluitend via de vakhandel (drogisterij) aan de man gebracht. Daarnaast brengen de groot­ winkelbedrijven de Gennepse producten uit onder eigen merk.

Read More »

Loon of salaris?

De Staf van N.V. Papierfabriek ontvangt een maandelijks salaris, het ‘gewone’ volk krijgt wekelijks loon. In de jaren vijftig en zestig werden zowel het salaris als het loon niet op bank- of girorekening gestort, maar per­soonlijk uitgereikt in het wekelijkse loon- of maandelijkse salariszakje.

Read More »

Planning per pallet

Eerste stap naar de latere containerisatie was in 1959 de introductie van pallets. Met een (vastgelegde) afmeting van 80×120 cm werd het mogelijk om veel sneller te laten en te lossen (multimodaal dwz met meerdere type transportmiddelen).

Read More »

Nat overwerk

Nat overwerk: iedereen wilde in de jaren vijftig wel overwerken. Een extra centje was nooit weg. Maar dan moet je Daan natuurlijk wel iets voor doen….

Read More »

Nachtrust op niveau

Slapen tijdens de dienst. Wie kent dat niet. Het mag niet maar het gebeurt toch, soms om begrijpelijke redenen maar…dan moet je er niet van opkijken als collega’s je laten weten wat zij er van vinden……

Read More »

De fluit.

Kort na de oorlog, in de wederopbouwfase, was de stoomfluit van de Page het teken dat de dagdienst begon. In de jaren 60 -toen al – vond een toenemend aantal mensen de fabrieksfluit een vorm van geluidsoverlast. Drastische stappen waren nodig…

Read More »

Tel de vellen!

Hoe ijverige consumenten het aantal vellen van de Popla. 1000 rollen telden en een schokkende ontdekking deden!

Read More »

Het toiletpapierkonvooi

In het boek “Page 75 jaar 1936-2011” halen oud medewerkers van de Page herinneringen op aan hun werkzame leven bij de papierfabriek. Dit verhaal gaat over een marketingactie van Page naar Denemarken, midden jaren 60.

Read More »

Recht op een aanrecht

Het verhaal dat duidelijk maakt dat er ruim 60 jaar geleden ook al relaties op het werk voorkwamen. Dus eigenlijk: niets nieuws on de zon?

Read More »